Hundefriseurbedarf und Hundesalonausstattung

Izdelki za nego kratke dlake

Odstranjevanje odmrle dlake in podlanke

GogiPet strgala, Coat Kingi in furminatorji
GogiPet strgala, Coat Kingi in furminatorji so namenjeni odstranjevanju odmrle dlake in podlanke pri kratkodlakih psih in drugih živali.

Zakaj je treba pri kratkodlakih psih in mačkah odstraniti odpadajočo dlako?
Večini kratkodlakih psov in mačk redno odpada dlaka, ki se prijema na oblačila, deke, postelje in drugo opremo v stanovanju. Z običajnim krtačenjem z gumijasto krtačo odstranimo odpadajočo dlako, večina odmrle dlake pa še vedno ostane v kožuhu. Če želite odstraniti vso odmrlo dlako priporočamo uporabo strgal. Strgala nežno in neboleče potegnejo iz kože psa ali mačke vso odmrlo dlako. Po negi bo kožuh živali lepega, svežega in sijočega videza.

Zakaj se pes ali mačka praska?
Najpogostejši razlog, da se pes ali mačka praska je, da je dlaka v kožuhu pregosta in slabo prezračena. Z uporabo strgal boste odstranili odmrlo dlako. Večina pasem ima pod krovno dlako še podlanko. Podlanka je lahko zelo gosta in prepreči dostop zraka do kože, kar posledično lahko privede do praskanja in celo vnetja kože. Priporočljivo je, da kožuh psa redno krtačite in občasno odstranite odmrlo podlanko. Za odstranjevanje podlanke uporabite Coat Master ali čohala.

Strgala za kratko dlako

GogiPet strgala za pse in druge živali
GogiPet strgala za pse in druge živali so namenjena odstranjevanju odmrle krovne dlake.

Strgalo za odstranjevanje odmrle dlake

GogiPet® strgalo za pse in mačke je namenjeno zračenju kožuha kratkodlakih živali in odstranjevanju odmrle ter odpadajoče dlake. Strgalo ima ergonomsko oblikovan ročaj in kovinsko delovno površino, ki je nastavljiva po velikosti. Pri zelo velikih psih in konjih lahko strgalo odprete in delovno površino povečate za več kot 50%. Primerno je za vse vrste dlake. Groba stran je namenjena odstranjevanju debele in žimaste dlake, fina stran pa odstranjevanju tanke, fine dlake.

GogiPet® strgalo je namenjeno ljubiteljski in profesionalni negi psov, mačk, zajcev, hrčkov, konjev in drugih živali s kratko dlako. Strgalo je nastavljivo pod velikosti, ima dve delovni površini in zaobljene konice, ki ob pravilni uporabi ne poškodujejo kožo psa, ampak lepo in neboleče odstranijo odmrlo in odpadajočo dlako.

Odstranjevanje odmrle dlake
iz kožuha psa ali mačke je preprost postopek, ki pa zahteva nekaj ročnih spretnosti. Za vsakodnevno krtačenje priporočamo, da uporabite GogiPet® gumijasto krtačo.
S krtačo boste nežno zmasirali in prezračili kožuh živali in odstranili odpadajočo dlako. Za odstranjevanje odmrle dlake občasno uporabite strgalo. S strgalom potujte samo v smeri rasti dlake. Potegi naj bodo dolgi in nežni. Ne pritiskajte preveč. Strgala ne uporabljajte na glavi, nogah in intimnih predelih.

Za več informacij in nakup strgala kliknite na spodnjo povezavo:
GogiPet® strgalo za pse in mačke

Coat Master za podlanko

Coat Masterji
Coat Masterji so namenjeni odstranjevanju odmrle podlanke, ki se nahaja pod krovno dlako.

Krtača za podlanko

Izdelke za nego, krtačenje in odstranjevanje odmrle podlanke poznamo pod različnimi imeko kot so Furminator, Coat King, Coat Master, grabljice, čohala in podobno.

GogiPet® ekipa je razvila edinstven pripomoček za krtačenje, česanje in odstranjevanje podlanke in ga poimenovala Coat Master. Izdelan je iz ergonomsko oblikovanega ročaja, ki ima mehko gumijasto oblogo. Zobje so izdelani iz nerjaveče kovine in niso ostri tako, da ne režejo in ne poškodujejo krovne dlake. Podlanko krtačijo, češejo, prezračijo in odstranijo odmrli del podlanke. Kožuh psa je po negi s Coat Mastrom sijočega in svežega videza.

Kdaj uporabiti Coat Master za odstranjevanje podlanke?
Podlanka predstavlja zaščito psa pred mrazom in vročino takrat, ko je dovolj zračna in ni pregosta. Zračni plašč med dlako deluje kot zaščita pred zunanjimi vplivi. Če je podlanka pregosta dobi kožuh psa neprijeten vonj, v nadaljevanju pa lahko pripelje tudi do zdravstvenih težav in vnetij kože. Kako pogosto uporabite izdelke za odstranjevanje podlanke je odvisno od gostote dlake in podlanke, pasme in vrste psa ter načina življenja. Temeljito odstranjevanje podlanke priporočamo dvakrat letno, občasno pa vsake tri mesece. Coat Master lahko uporabite tudi pogosteje, če je podlanka zelo gosta, če se vozla in sprijema. S Coat Mastrom potujte po kožuhu psa samo v smeri rasti dlake. Če se zatika in cuka kožuh psa pred uporabo Coat Mastra skrtačit. Coat Master je primeren tudi za mačke in druge živali z bogato podlanko.

Za več informacij in nakup Coat Mastra kliknite na spodnje povezave:
GogiPet® dvojni Coat Master z 9 in 17 zobmi za zelo gosto podlanko
GogiPet® dvojni Coat Master z 10 in 28 zobmi redko podlanko.

Nazaj na pregled opreme in izdelkov za nego psov

GogiPet oprema za salone za nego in striženje psov

Ker se s striženjem psov v podjetju aktivno ukvarjamo tudi sami, tej temi in ponudbi, namenjamo prav posebno mesto. Vsi izdelki, ki jih najdete na tej spletni strani, so plod dela, preizkusov in izpopolnjevanja naših negovalcev psov in pasjih frizerjev. Brez zadržkov lahko recemo, da je oprema, ki jo nudimo zagotovo najboljše kakovosti. Ima dolgo življenjsko dobo in veliko uporabno vrednost. V ponudbi je tako poceni oprema za frizerje zacetnike in ljubiteljsko striženje psov kakor tudi oprema za profesionalne salone, vzreditelje in razstavljavce psov. Poleg brivnikov boste v naši ponudbi našli tudi mize, stole, kopalne kadi, sušilnike, krtaèe, glavnike trimerje in drudo opremo.
>>>>>>>>>>>>>

Druge izdelke, ki jih priporoča ekipa GogiPet za odstranjevanje odpadajoče dlake in podlanke njadete v kategoriji Coat Kingi, Coat Mastri, strgala in čohala.