Entfilzungsprodukte für die Hundepflege und Katzenpflege

Izdelki za zavozlano in sprijeto dlako

Izdelki za razvozlavanje dlake

GogiPet razvozlatorji
GogiPet razvozlatorji za odstranjevanje vozlov in sprijetih delov dlake.

Kako razvozlati sprijeto in zavozlano dlako?

Vozli in sprijeti deli dlake so sestavljeni iz zmečkane dlake, podlanke, umazanije in maščobe. Nastanejo kot posledica opuščanja rednega česanja in krtačenja kožuha. Manjše vozle lahko razšečete in skrtačite z uporabo spreja za razvozlavanje dlake.
Pri zelo zavozlani in sprijeti dlaki je traba psa najprej skopati in z uporabo šamponov iz kožuha odstraniti maščobo in umazanijo. Po kopanju se na kožuh nanese maska ali balzam za razčesavanja, ki skupaj s pripomočki za razvozlavanje olajša krtačenje in česanje dlake. Kateri pripomoček uporabite je odvisno od velikosti psa, dolžine dlake in vozlov.

Rezila za razvozlavanje dolge dlake

Rezila za razvozlavanje dlake
Rezila za razvozlavanje dlake za pse z dolgo dlako.

Razvozlavanje dolge dlake

Rezila za razvozlavanje dolge dlake psov lepo preprežejo vozle in sprijete dele dlake na manjše dele in tako omogočijo nemoteno krtačenje dlake. Priporočamo, da pri delu upoštevate naslednji postopek.

1.Vozel ali sprijeti del dlake popršite s sprejem za razvozlavanje dlake ali nanj nanesite kapljico olja Silk Care, ki je posebej pripravljeno za nego zahtevne dlake.
2. V levo roko primite vozel tik ob koži, v desno roko pa vzemite rezila za razvozlavanje dlake
3. S konico rezil zdrsnite pod vozel ali sprijet del dlake in ga z nežnimi potegi prerežite v smeri rasti dlake.
4. Sedaj s krtačo vozel skrtačite in počešite z glavnikom.
5. Tako negovani vozli in sprijeta dlaka bo ponovno lepa in svežega izgleda.
Če je dlaka psa zelo zavozlana in sprijeta pred delom psa skopajte in velike vozle razdelite na manjše s pomočjo rezila za vozle - Spliterja.

Za več informacij in nakup pripomočkov kliknite na spodnje povezave:
GogiPet® pripomoček za razvozlavanje z 11 rezili za majhne pse
GogiPet® pripomoček za razvozlavanje z 12 rezili za vse velikosti psov
GogiPet® pripomoček za razvozlavanje z 10 rezili za velike pse

Splitter ali rezilo za vozle

Rezilo za vozle
Rezilo za vozle za razvozlavanje sprijete in zavozlane dlake.

Razvozlavanje posameznih vozlov s Splitterjem.

Ko razvozlavanje posameznih vozlov ni več mogoče s krtačo, konico glavnika in rezili za vozle si lahko pomagate z rezilom ali Splitterjem. Rezilo bo razdelilo vozel na manjše dele, ki jih boste nato lahko skrtačili. Deljenje vozlov na manjše dele s škarjami poškoduje rezila dragih škarij. Poleg tega obstaja nevarnost, da pri delu poškodujete psa.
Priporočamo, da se pri delu držite naslednjega postopka.
Rezilo za vozle vzemite med palec in kazalec. S konico razila, zdrsnite pod vozel in sprijeto dlako. Primite dlako pri koži in z nežnimi gibi vozel prerežite v smeri rasti dlake. Ko ste vozle razrezali na manjše dele, predel skrtačite.

Za več informacij in nakup pripomočka kliknite na spodnjo povezavo:
GogiPet® rezilo za vozle ali Splitter

Mat Breaker za sprijeto dlako

Mat Breaker
Mat Breaker rezila za sprijeto dlako in zavozlano kratko dlako.

Razvozlavanje močno sprijete dlake.

Ko je dlaka psa ali mačke zelo zavozlana in sprijeta ter z rezili ne morete zdrsniti pod vozle lahko za razvozlavanje dlake uporabite Mat Breaker. GogiPet® Mat Brakerji imajo tanka in pod posebnim kotom oblikovana rezila. Mat Breakerji minimalno poškoduje dlako in so namenjeni za razvozlavanje zelo goste in sprijete dlake. Priporočamo jih tudi za redčenje goste dlake in dlake z bogato podlanko. Primerni so za pse vseh velikosti, z dolgo in srednje dolgo dlako. Priporočamo, da se pri delu držite naslednjega postopka.
Z GogiPet Mat Breaker-jem drsite nežno, v kratkih gibih skozi pasji kožuh v smeri rasti dlake. Če se Mat Breaker pretirano zatika v vozle ali sprijeto dlako uporabite za razvozlavanje konico ali samo eno, stransko rezilo Mat Breakerja. Predel, ki ga razvozlavate, pridržite tik ob koži tako, da preprečite nepotrebno cukanje.

Za več informacij in nakup kliknite na spodnji povezavi:
GogiPet® Mat Breaker s 6 rezili
GogiPet® Mat Breaker z 10 rezili

Negovalna kozmetika za nego zavozlane dlake

Razvozlavanje sprijete in zavozlane dlake
Razvozlavanje sprijete in zavozlane dlake je hitrejše in lažje s pravilno izbiro šamponov, balzamov in sprejev.

Profesionalno lahko zavozlano in sprijeto dlako razčešemo samo s pravilno uporabo kozmetičnih izdelkov.

Razvozlavanje sprijete in zavozlane dlake
je zahteven postopek. Priporočamo, da psa najprej skopate z univerzalnim šamponom, ko bo iz kožuha psa odstranil umazanijo in maščobo in nato s šamponom za dolgo dlako. Šampon za dolgo dlako vsebuje negovalna olja, ki bodo zmehčala vozle in sprijete dele dlake. Šampon vmasirajte in pustite učinkovati nekaj minut. Ko ste šampon sprali nanesite na dlako masko. Maska bo dlako naredila prožno in voljno za razvozlavanja. Sledi istočano krtačenje in česanje. Ko je kožuh psa na pol suh, posamezne vozle in kožuh poškropite z GogiPet® Magic Care sprejem in nadaljujte s krtačenjem. Če se posamezni vozli ne bodo sprostili jih v smeri rasti dlake prerežite z rezili za razvozlavanje dlake.

Vozlanje in sprijemanje dlake psov in mačk boste preprečili z rednim krtačenjem in česanjem. Priporočamo, da kožuh živali enkrat dnevno počešete z glavnikom, dvakrat tedensko skrtačite s krtaco in dvakrat mesečno skopate z negovalnim šamponom.

Če je dlaka vašega psa ali mačke pogosto in zelo zavozlana si pri negi lahko pomagate tudi z električno krtačo.

Nazaj na pregled opreme in izdelkov za nego psov

GogiPet oprema za salone za nego in striženje psov

Ker se s striženjem psov v podjetju aktivno ukvarjamo tudi sami, tej temi in ponudbi, namenjamo prav posebno mesto. Vsi izdelki, ki jih najdete na tej spletni strani, so plod dela, preizkusov in izpopolnjevanja naših negovalcev psov in pasjih frizerjev. Brez zadržkov lahko recemo, da je oprema, ki jo nudimo zagotovo najboljše kakovosti. Ima dolgo življenjsko dobo in veliko uporabno vrednost. V ponudbi je tako poceni oprema za frizerje zacetnike in ljubiteljsko striženje psov kakor tudi oprema za profesionalne salone, vzreditelje in razstavljavce psov. Poleg brivnikov boste v naši ponudbi našli tudi mize, stole, kopalne kadi, sušilnike, krtaèe, glavnike trimerje in drudo opremo.
>>>>>>>>>>>>>