Trimmmesser und Trimmhilfen für die Hundepflege

Trimerji in drugi izdelki za trimanje

GogiPet trimerji in oprema za trimanje

GogiPet trimerji in oprema za trimanje
GogiPet trimerji in oprema za trimanje so izdelki za nego psov z žimasto dlako.

Kaj je to trimanje?

Trimanje pomeni odstranjevanje ali puljenje odmrle dlake in odpadajoče dlake. Trimajo se lahko psi s trdo, žimasto dlako, katerih kožuh se nahaja v "rolling coat" kondiciji, kar pomeni, da ima kožuh tri različne dolžine dlake. Pri trimanju odstranimo samo najdaljšo dlako, ki lepo in neboleče zapušča kožuh. Pri tem si lahko pomagamo s trimerji, naprstniki, kamni in palčkami za trimanje.

Zakaj in katere pasme psov se lahko trimajo?
Trimamajo se psi s trdo in žimasto dlako kot so Carinski terier, Grifon, Šnavcer, Norfolški terier, Škotski terier, Airedalski terier, Nemški resavec, Foksterier, Parson Russell terier, Resasti jazbečar, Beli višavski terier in drugi. Pri tem odstranimo samo odmrlo, odpadajočo dlako in tako naredimo v kožuhu prostor za rast nove dlake.

Trimanje se včasih napačno razlaga s striženjem s strojčkom. Trimanje pomeni puljenje ali odstranjevanje dlake iz kožuha in ne striženje s strojčkom. Pri striženju dlako krajšamo, pri trimanju pa pulimo in odstranimo iz kožuha.

Pri kratkodlakih psih in psih, ki se trimajo lahko za odstranjevanje odpadajoöe dlake uporabite tudi Strgala, Coat Mastre ali grabljice.

Trimerji za pse

Profesionalni trimerji
Profesionalni trimerji za nego psov z žimasto dlako.

Trimer je podaljšek prstov pri odstranjevanju odmrle dlake.

Trimajo se samo psi, ki imajo kožuh v tako imenovani "Rolling Coat" kondiciji, kar pomni, da imajo v kožuhu tri različne dolžine dlake. Pri tem trimamo ali odstranjujemo samo najdaljšo ali odpadajočo dlako. Po trimanju ima kožuh psa krajšo dlako. Dlaka ni krajša zato, ker smo dlako porezali, ampka zato, ker smo odstranili najdaljšo dlako. Pse se lahko trima vsake 2 do 3 mesece. Priporočamo, da se pri trimanu držite naslednjega postopka:

1. Trimer držite v desni roki tako, da lahko s strani, s palcem pokrijete rezila
2. S palcem sedaj dvignete pramen dlake v nasprotno smer rasti in ga pritisnete na razila.
3. S palcem držite dlako na stranskem delu trimerja. Zajemajte približno 10 do 20 dlak na enkrat. Če opazite da je trimanje neprijetno za psa zmanjšajte količino dlake v pramenu.
4. S potegom trimerja, ki naj bo pod pravim kotom na telo, odstranimo dlako iz kožuha.
Pred trimanjem je smotrno iz kožuha odstraniti podlanko.

Za več informacij in nakup trimerja kliknite na spodnji povezavi:
GogiPet® Trimer za fino dlako
GogiPet® Trimer za grobo dlako.

Kamen za trimanje

Kamen za trimanje
Kamen za trimanje in odstranjevanje odmrle dlake.

Trimanje s kamnom iz lave

Gre za najbolj naraven način trimanja psov. Uporabimo lahko 2 tehniki. Pri prvi tehniki drsimo po površini telesa v smeri rasti dlake in strgamo dlako iz kožuha, pri drugi tehniki, pa dlako zajemamo med kamen in prste ter s potegi v smeri rasti dlake le to odstranimo iz kožuha. Prva tehnika je primerna predvsem za Labradorce, Zlate prinašalce, kratkodlake čivave, Mopse in njim podobne pse, druga pa za Bele višavske terierje, šnavcerje, Fox terierje in druge. Trimanje s kamnom je primerno za trup, za ostale dele pa so bolj primerni trimerji.

Za več informacij in nakup kamna za trimanje kliknite na spodnjo povezavo:
GogiPet® kamen za trimanje psov.

Stripping Stick za trimanje psov

Palice za trimanje
Palice za trimanje ali Stripping Sticks so primerne za fino trimanje dlake.

Palčke ali Stripping Stick za fino trimanje in trimanje občutljivih delov telesa.

Palčke za trimanje so izdelane iz kamna ali kovine in gumijaste obloge. Hrapav, klinast del palčk omogoče lep oprijem dlake in fino, zaključno trimanje dlake na glavi in težko dostopnih delov telesa. Ročaj palčk ima gumijasto oblogo, ki omogoči, da palčka lepo sede v roko in ne drsi. Palčke so primerne tudi za zelo natančno trimanje in trimanje občutljivih psov.

Za več informacij in nakup palčk za trimanje kliknite na spodnje povezave:
GogiPet® palčka za trimanje iz kovine - 14 mm
GogiPet® dvostranska palčka za trimanje psov ali Stripping Stick - 9 in 13 mm

Puder za nego ušes

Ušesni puder
Ušesni puder za pse in macke

GogiPet ušesni puder za pse in mačke

Puder za nego ušesnega kanala uspešno zmanjša vlažnost v ušesnem kanalu in tako prepreči razvoj bakterij, nastanek srbečice in neprijetnih vonjav. Ušesni puder je nezamenljiv pripomoček pri puljenju dlake iz ušesnega kanala. Prepreči spodrsavanje dlake in omogoča lep oprijem dlake med puljenjem. Zamašen ušesni kanal spodbuja nastanek bakterij in lahko privede do trajnih poškodb sluhovoda. Priporočamo redno odstranjevanje dlake iz ušes in čiščenje ušesnega kanala. Pri puljenju dlake iz ušesnega kanala lahko uporabite tudi pinceto ali naprstnik za trimanje psov.
Za več informacij in nakup ušesnega pudra kliknite na naslednjo povezavo: GogiPet® ušesni puder za pse in mačke.

Nazaj na pregled opreme in izdelkov za nego psov

GogiPet oprema za salone za nego in striženje psov

Ker se s striženjem psov v podjetju aktivno ukvarjamo tudi sami, tej temi in ponudbi, namenjamo prav posebno mesto. Vsi izdelki, ki jih najdete na tej spletni strani, so plod dela, preizkusov in izpopolnjevanja naših negovalcev psov in pasjih frizerjev. Brez zadržkov lahko recemo, da je oprema, ki jo nudimo zagotovo najboljše kakovosti. Ima dolgo življenjsko dobo in veliko uporabno vrednost. V ponudbi je tako poceni oprema za frizerje zacetnike in ljubiteljsko striženje psov kakor tudi oprema za profesionalne salone, vzreditelje in razstavljavce psov. Poleg brivnikov boste v naši ponudbi našli tudi mize, stole, kopalne kadi, sušilnike, krtaèe, glavnike trimerje in drudo opremo.
>>>>>>>>>>>>>

GogiPet ekipa priporoča, da si ogledate tudi druge trimerje in izdelke za nego kratke dlake.